TUREN TIL – L’ECOLE NATIONALE D’EQUITATION, CADRE NOIR – SAUMUR – FRANKRIG

 

Josefine og Langagers Lorambo er netop hjemvendt fra det stor internationale dressurstævne i Saumur, hvor de repræsenterede Danmark.
Stævnet blev afholdt på det helt fantastisk ridecenter CADRE NOIR der er beliggende syd for Paris.
Turen er på 1700 km hver vej, og det er derfor nødvendigt med flere stop under vejs, så hesten kan få hviletid. Det er dermed også et større planlægningsarbejde
der ligger forud for rejsen. Det vigtigst inden rejsen har været at holde hesten i topform og i godt humør. Det tærer nemlig på kræfterne med så lang en transport.

 

Her er et uddrag af dagbog for turen :

 

Fredag d. 23. April:

 

 

 

I dag starter det så for alvor ! Kredsdyrlægen har meldt sin ankomst mellem kl 8 0g 9. Det er hans afgørelse om Lorambo er sund og rask og iStand til at klare den lange transport.

Der er heldigvis ingen problemer. Hesten er kernesund. De nødvendige papirer bliver udfyldt og så

Er den del på plads. Dejligt !

 

Lørdag d. 24. April:

 

 

 

Dagen starter tidligt. Der skal morgentrænes og alt skal pakkes. Der skal rigtig mange ting med. Det er for langt at køre hjem igen hvis Noget er glemt, så alt tjekkes igen og igen. Der skal bla foder med til alle dagene , dvs. sige 12 baller hø, og de fylder meget i traileren. Men det lykkedes at få det hele til at være der Og kl. 17 drager vi af sted mod første stop, Christiansfeld ridecenter ” Møllen”. Her har vi velvillig fået stillet en boks til rådighed for natten. Resten af familien , overnatter på vandrehjemmet i nærheden. Vi er alle spændte på morgendagen og den lange køretur forude.

 

Søndag d. 25. April:

 

 

 

Kl. 6 fodres Lorambo, skal jo gerne ha noget at stå imod med på turen, men nej..han har regnet ud at der skal ske noget usædvanligt og nægter at røre sin mad. Pokkers. Kl. 7 bliver han læsset med et propfyldt hønet som vi håber han vil spise af på vejen. Men valget , at køre søndag viser sig at være en rigtig god ide. Der er ingen lastbiler på vejen og vi kan holde en god fart nedad. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til ” Zilverensporen” i Moorsele i Belgien. Et vildt imponerende sted med den største ridehal vi Har set ! Lorambo bliver indkvarteret sammen med de andre danske heste i nogle dejlige store bokse. Vi mennesker kører til hotel Ter Gracht, her har vi været før, og der venter lidt ekstra luksus i form af spabad og sauna på værelserne ;) Humøret er højt, turen er forløbet godt. Den længste strækning er overstået. Kun ved Antwerpen kom vi til at holde i kø i en time L

 

Mandag d. 26. April:

 

 

 

Efter en dejlig morgenbuffet på Ter Gracht er Josefine og Cathrine ( der også er juniorrytter ) ude og gå en tur med hestene inden vi starter Sidste del af rejsen mod Saumur. Udfordringen denne dag er turen rundt om Paris. Der er RIGTIG meget trafik, og vi har jo Lorambo med Bag i hestetraileren. Igen er heldet med os, vi kommer igennem uden de store problemer. Vejret er nu rigtig dejligt..vi er nærmest Kørt ind i foråret ;) Her er sommerblomster i fuldt flor og det første slet hø / wrap er allerede i hus. Kl. 16 ruller vi ind på Cadre Noir, og skal aflevere hestens papirer inden vi kan køre ind. På Cadre Noir er der døgnvagt ved indgangen. Lidt anderledes end vi er vant til. Vi får en masse info på fransk, og det forstår vi ik rigtig noget af. Vi forsøger flere gange med ” english please ” Men det forstår vagten ikke ! Heldigvis finder vi ” Pole France Stables” hvor Lorambo skal bo de næste dage. Det er rigtig dejligt at være Fremme, og vi danskere får pyntet stalden så ingen kan være i tvivl om at her er det DANMARK der holder til ;) Denne dag bliver det kun til en ganske let træning. Hestene har brug for hvile efter den lange transport. Vi bruger tiden på at indrette os I hytterne, der heldigvis ligger kun 100 m fra stævnet. Og så nyder vi det gode vejr…24 grader i skyggen ;)

 

Tirsdag d. 27. April:

 

 

 

Morgentræning !!! Nu skal formen findes. Heldigvis er Lorambo helt upåvirket af turen og arbejder rigtig fint. Han har ingen problemer med Varmen. Det har vi andre heller ikke. Tænk at kunne sidde i t-shirt i skyggen og svede…stor kontrast til hvad vi kom fra ;) Stemningen er høj i den danske lejr. Landstræner Jon D. Pedersen er også ankommet. Han har sin egen hest Jose Kilen med og skal Starte stævnets højeste klasse. Dagen bruges på afslapning og på at finde ud af hvordan det hele skal forløbe. Vi investerer i en grill…og den bruger vi stort set hver dag under opholdet. Vejret er og forbliver pragtfuld. Lorambo står nu helt uden dækken, bliver skyllet 2 gange daglig og smider i løbet af et par dage den sidste vinterpels. Man tror næsten ikke sit Held ;)

 

Onsdag. D. 28. April:

 

 

 

Morgentræningen forløber igen rigtigt fint. Banerne er gode og der virker til at være godt styr på det hele. Om eftermiddagen skal der være vet. Tjek for de fleste af hestene. Det foregår på den måde at hestene mønstres for en dyrlæge i skridt og Trav og ellers kigges efter for sår, hævelser mm. Selv om vi jo ikke er så meget i tvivl om at vores hest er i orden, ja så er der nu altid lidt Sommerfugle i maven når vet.tjekket foregår. Men ingen problemer..alle de danske heste fik et ” Accepted” så nu var det bare at afvente Morgendagens konkurrence. Om aftenen er Lorambo dog ude på en skridttur, han er ikke vant til at stå så mange timer i en boks så han får set lidt Af det hele. Vejret er stadig fantastisk.

 

Torsdag d. 29. April:

 

 

 

41 ryttere er til start i juniorklassen, fra mange forskellige nationer. Første dags konkurrence er TCJ. Der skal rides på den bane der kaldes Carriere jeunes chevaux. Opvarmningsbanen ligger 10 minutters skridt derfra og ved siden af opvarmningsbanen er en såkaldt 10 min. Bane. Vi nær lige sent nok hen til banen og når ikke helt at få Lorambo sat i det helt korrekte gear. Josefine rider et flot program uden fejl men desværre lidt for langsom i traven. Men scorer 65.6 % og bliver placeret som nr. 17. Et ganske tilfredsstillende resultat. Det er trods alt nogle af Europas bedste ryttere der starter ;)


 

Fredag d. 30. April:

 

 

 

I dag er det hviledag for juniorhestene. Vi slapper af, drikker en masse koldt, og tager os sammen til at gøre noget andet end ” heste ”. En tur på det lokale slot, som selvfølgelig var under restaurering så meget af det var lukket for publikum. De havde dog et meget Interessant museum med rideudstyr fra en heldigvis svunden tid. Det var rene torturinstrumenter der var blevet brugt på hestene. Det var Ikke tilladt at fotografere og det er nærmest umuligt at beskrive. Senere tog vi ned og gik en tur i de små gader i byen. Hyggeligt J Kl. 19. 30 var vi sammen med nogle af de andre rytterfamilier, inde på en lille fransk restaurant hvor vi spiste lækker entre Cote mm. Igen var det tid til at trække en tur med Lorambo og så ellers til køjs, for Lørdag gælder det ridtet om en finaleplads.

 

Lørdag d. 1. Maj:

 

 

 

Dagens klasse er en ICJ, altså den individuelle hvor 15 går videre til Søndagens finale. Lorambo er rigtig fin i opvarmning. Der skal rides på banen ” carriere Morgat ”. Vi føler virkelig at Lorambo er klar til at gå sit bedste og Han leverer også en rigtig flot præstation. Lidt forundret bliver vi da også over bedømmelsen, 64.6 %. Vi havde håbet på lidt mere end det. De andre danske ryttere rider også fine programmer men får heller ikke overstrømmende mange point. Lidt ærgerligt men sådan er gamet Jo. Vi rgener ikke med at det rækker til en finaleplads men efter en hektisk eftermiddag , mange udregninger og en stor indsats mht at Tolke regler, viser det sig at alle 3 danske ekvipager er kvalificeret til finalen. Jubiiiiiiiiii………..

 

 

 

Søndag d. 2. Maj:

 

 

 

15 ryttere har fået plads i finalen af de oprindelige 41 startende ! Josefine og Lorambo skal i ilden som 3 ekvipage. Lorambo virker Rolig og klar til at gå den selvkomponerede kür som han har gået mange gange før. Kür er et program hvor den enkelte rytter selv laver Koreografien og sætter musik til. Der gives bla karakterer for musikvalg, harmoni, udnyttelse af bane mm. Programmet starter fint, mange flotte øvelser…men i galoppen indløber der desværre nogle meget store ( og dyre ) fejl. Vildt ærgerligt. Æv..æv..og æv….! Resultatet bliver 66 %, som er ok men desværre ikke rækker til en placering blandt de 10 bedste….;( Men alt i alt må vi sige at det har et vellykket stævne og nu er der jo så lige turen hjem til Nordjylland !! Vi kører igen mod Moorsele, og overnatter som på vejen ned.

 

 

 

Mandag d. 3. Maj:

 

 

 

Kl. 8.30 har vi læsset og starter hjemturen. Mange gode oplevelser rigere. Mættet af indtryk og synes egentlig også at det bliver godt at komme Hjem igen. Vi er kun tre i bilen. Linnea skal til eksamen Mandag og er med et fly hjem til Danmark Søndag aften. Heldigvis skulle Ponylandstræner Vibsen også hjem med fly så Linnea kunne følges med hende. Tusind tak for det ;) Vi kommer hjem til et pænt og ryddeligt sted. Alt har fungeret fint i den tid vi har været væk. Mette har boet på Langager og taget sig af alt, Pasning af alle hestene, huset, hundene og alt det der følger med i den travle hverdag på stutteri Langager ;) Tusind tak til alle der gav en hånd med i den tid vi var væk ;) Og……..om vi ville gøre det igen ??? Selvfølgelig……….vi er klar ;)

 

Langager Stutteri & Hestepension | Ugiltvej 942, 9800 Hjørring  | Tlf.: 2888 7911 | info@langager-heste.dk